Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy az érzelmi hullámvasút, amelyet mindig is átéltél, és amiről azt hitted totálisan megnehezíti az életedet, az valójában éppen a te jóllétedet szolgálja? Sőt, mi lenne, ha azt állítanám, hogy ez a hullámzás és az érzelmi ingadozások segíthetnek neked a helyes döntések meghozatalában, már amennyiben megtanulod helyesen kezelni és türelmesen kivárni, amíg a hullámok lecsillapodnak? Ebben a cikkben a Human Design rendszerben található érzelmi hullámról olvashatsz, amely minden olyan emberre jellemző, akinek definiált Szolár Plexusa van, tehát mindenkire, aki érzelmi Autoritással rendelkezik. A Szolár Plexus központból kiinduló energetikai csatornák ugyanis nem csak két energia központot kapcsolnak össze, hanem speciális biokémiai impulzusokat is létrehoznak a testünkben. Ezek az ún. az érzelmi hullámok. 
​​​​​​​

Emlékszem, amikor felfedeztem, hogy a Human Design rendszer szerint én is “érzelmi” Autoritással rendelkezem, hát nem igazán mondanám, hogy meglepett a dolog. Az viszont egy kicsit összezavart, hogy a Human Design azt tanította, hogy akkor most nekem az érzelmeim alapján kellene döntéseket hoznom. Ez az én Autoritásom, azaz a belső döntéshozó tekintélyem. Ezt igazán furcsának találtam, hiszen mindig is azt tanították nekem, hogy az érzelmi alapú döntéshozatalt inkább kerüljük el, hiszen az érzelmeken alapuló döntések nem hozhatnak semmi jót. Így én mindig is azt hittem, hogy a "legjobb" döntéseket a logika és a racionális gondolkodás alapján tudom meghozni. Az érzelmi hullámról és a Human Design rendszerről tanulva, azonban rá kellett jönnöm, hogy számomra a legjobb döntések az érzéseimen és hangulataimon alapulnak. Ehhez azonban meg kell tanulni türelmesen kivárni, amíg lecsillapodik ez az érzelmi hullám, mert ekkor leszünk képesek a legjobb döntéseket meghozni, amikor ismét egyfajta neutralitásban vagyunk és nem pedig a hullámhegy tetején vagy a hullámvölgy legalján. Ezt pedig úgy tudjuk tudatosan gyakorolni és megtanulni, ha megértjük, hogyan is működik a mi egyedi érzelmi hullámunk. 

A Human Designban három különböző típusú érzelmi hullámot különböztetünk meg: egyéni, kollektív és törzsi. Az érzelmi hullám az érzelmeink és érzéseink egy sajátosan megnyilvánuló mechanizmusa, amely saját ritmussal, amplitúdóval és frekvenciával rendelkezik, éppen úgy, mint a szívverés. Amikor az amplitúdó, vagyis a hullám nyugodt és kiegyensúlyozott, az az érzelmi tudatosság állapota, amikor viszont az amplitúdó görbül, az az érzelmi izgalom, izgatottság vagy éppen a lehangoltság állapotait jelöli. Az érzelmi hullámvölgy mélyén tapasztaljuk meg az életben az érzelmi mélypontokat és a hullámhegy tetején pedig az érzelmi csúcsokat éljük át. A hullám mélypontja a letargia, az apátia, a "mindenki hagyjon békén" érzése, amikor a párnába sírjuk a bánatunkat vagy éppen hisztis, dühöngő állapotba kerülünk. A hullám csúcsa az izgalom, az lelkesedés és a vágy, ilyenkor vágyjuk a társaságot, sőt a társaság központjában kívánunk lenni. Természetesen minden ember szeretne a hullámhegy csúcsán maradni, hogy soha se kelljen átélni azt a sötét hullámvölgyet még egyszer. A természetnek azonban nem tudunk ellenállni, nem tudunk ellent mondani, és majd mindjárt látni fogjuk, hogy nem is ez a cél. A legjobb, amit tehetünk, hogy tudatos szintre emelve, megfigyeljük és jelen maradunk az érzelmi hullázás közepette, a tanú tudatosságával megfigyelve azt, ám nem azonosulva vele.
A három különböző érzelmi hullámot a frekvenciájuk alapján kategorizáljuk. Egy definiált Szolár Plexussal rendelkező személy az egyedi definiciójától függően megtapasztalhatja az egyes frekvenciákat, vagy azok kombinációját is akár.
Az Érzelmi Hullámok 3 Típusa
Individuális Érzelmi Hullám
Azok a hatalmas hangulatingadozások, a boldogságtól az egyetemes szomorúságig, a szerelembe esés és a romantika mind-mind az Individuális azaz az Egyéni Érzelmi Hullámhoz tartoznak. Ennek a hullámnak a frekvenciája nagyon éles, és a fel-le ciklus naponta vagy akár egy héten belül többször is megismétlődhet. Az Individuális Érzelmi Hullámhoz tartozó csatornák a 39-55 (az Érzelmi csatorna) és a 12-22 (a Nyitottság csatorna). Így, amennyiben legalább egy ilyen csatorna aktív a Test Térképeden, akkor te is egy ilyen szuper-változó érzelmességben éled a mindennapjaidat az Individuális Érzelmi Hullámodnak köszönhetően.
Azok az emberek, akik ezzel az érzelmi hullámmal rendelkeznek, általában szeretik a zenét és mindent, ami ehhez kapcsolódik. Legjobb, ha mindig a táskájukban van egy fejhallgató és a telefonjukon pedig egy playlist, egy zenei lista rengeteg különböző számmal, hogy mindig találjanak megfelelőt az állandóan változó hangulatukhoz. Jó hallásuk miatt ezek az emberek gyakran játszanak valamilyen hangszeren vagy szeretnek énekelni, és gyakran egy-egy embert a hangja és a beszédmódja alapján jegyeznek meg magunkak. Nagyon érzékenyek a kritikára és általában a szavakra a megszólításukra is nagyon kényesek, így legjobb ha nagyon figyelünk arra, hogy mit és hogyan mondunk nekik. 
Amikor épp a hullám tetején vannak, ezek az emberek nagyon érzékiek, nagyon érzelmesek, elemük a romantika és a flörtölés. Számunkra a szerelembe esés is egy erőteljes érzelmi élmény; de meg kell tanulniuk, hogy nem kell minden egyes emberhez ragaszkodniuk, aki akár egy kicsit is megdobogtatja a szívünket. Hiszen az érzelmi hullámhegy is elmúlik - vele együtt pedig az érzés is elillan, ezért az Individuális Érzelmi Hullámú személyeknek fontos, hogy csak bizonyos idő eltelte után köteleződjenek el egy állandó partner mellett vagy válasszanak szakmát, karriert.​​​​​
Az egyéni érzelmi hullám szenvedélyes és szeszélyes. Az, akinek ilyen érzelmi hulláma van, talán egyáltalán nem tűnik neked érzékenynek vagy érzelmesnek - egészen addig, amíg tanúja nem leszel annak, amikor éppen egy ilyen heves érzelmi hullám tetőzésén megy keresztül. Legtöbbször ugyanis ezeknek az embereknek az érzelmeik meglehetősen kiegyensúlyozottak, nyugodtak és stabilak, itt-ott rövid kis hangulati hullámzásokkal. Mint minden érzelmi definiáltsággal rendelkező embernek, az Individuális Érzelmi Hullámmal rendelkezők hangulata is folyamatosan változik, mert a Szolár Plexus központ egy erőteljes motor központ, amely mindig mozgásban van. De az Individuális Hullám esetében ez a legtöbbször egyenletes. Azonban amikor az érzelmi hullám egy-egy kiugráshoz érkezik, akkor itt is igazán drámai energiák tudnak felszabadulni. Fel a mennybe majd le a pokolba, és vissza. Nagyon erőteljes és igazán sötét is tud lenni.
Amennyiben te is Individuális Érzelmi Hullámmal rendelkezel, akkor nagyon fontos számodra, hogy "Tiszteld magadban a változó hangulataidat, a hangulatingadozásaidat és ne csinálj semmi olyasmit, amihez valójában nincs kedved. Legjobb, ha otthon maradsz, hogy ha éppen nem vagy a megfelelő hangulatban, ilyenkor inkább ne menj emberek közé. Engedd meg magadnak a rugalmasságot, a flexibilitást, különösen az élet kevésbé lényeges dolgaiban, vagyis: ha valaki ma meghív egy olyan buliba ami két hét múlva lesz, és ma éppen úgy érzed, hogy a buli remekül hangzik, akkor is előfordulhat, hogy mire eljön a buli napja, két hét múlva, éppen nagyon rossz kedved lesz. Ilyenkor, ahelyett, hogy ilyen rossz hangulatban megerőltetnéd magad, és mégis elmennél, inkább lazíts és engedd meg magadnak, hogy otthon maradj. Mert számodra ez lesz a megfelelő döntés."
Egyébként az összes Érzelmi Autoritású ember közül az Individuális Érzelmi Hullámmal rendelkezők talán a legérzékenyebbek. Nagyon fontos számukra, hogy egyedül éljék meg a mély érzelmi hullámaikat. Alapvetően nem is akarnak senkivel sem kapcsolódni vagy beszélgetni ilyenkor, amikor az érzelmeik "lemerülnek" - ilyenkor az Individuális Érzelmi Hullámmal rendelkező ember inkább bezárkózik a szobájába, lemond minden találkozót, és bekapcsol valami szomorkás zenét vagy bekapcsol egy romantikus filmet, hogy újra töltődhessen.
Kollektív Érzelmi Hullám
A legérdekesebb és egyben a legkiszámíthatatlanabb érzelmi hullám a Kollektív hullám. Az ilyen emberek folytonosan különböző elvárásokat, fantáziákat és álmokat pörgetnek a fejükben. Ezek a fantáziálgatások a reménytől a mély kétségbeesésig terjedő széles spektrumon mozognak és kitartanak egészen az elkerülhetetlen összeomlásig. Az amit a fejükben elképzeltek, számukra valóság és nehezen fogadják el, amikor kiderül, hogy a világ mégsem úgy működik, ahogyan ők azt elképzelték. A Kollektív Érzelmi Hullám csatornái a 41-30 (Felismerés-csatorna) és a 35-36 (Átmeneti csatorna). Így, amennyiben legalább egy ilyen csatorna aktív a Test Térképeden, akkor a te érzelmi hullámodban is jellemzően csúcsok és összeomlások követik egymást.
A kollektív hullámot szokták absztrakt hullámnak is nevezni, mert annyira ugrásszerűen és olyannyira kiszámíthatatlan módon működik. Azt, hogy ezúttal milyen magas lesz az emelkedés, és hogy éppen milyen mély lesz a zuhanás, nos hát ezt senki sem tudhatja. Nem lehet kiszámítani. De tapasztalatból mondhatom: minél több fellegvárat is állítasz fel a fejedben, minél többet fantáziálgatsz a nem létezőről, annál fájdalmasabb érzés lesz amikor ismét zuhanásba kezd majd az érzelmi hullámod.
A kollektív hullámmal rendelkező emberek, éppen a gazdag fantázia világuk miatt, általában nagyon kreatív emberek. Szükségük van a világgal való vizuális kapcsolatra vagy pedig az önmagukban való fantáziálgatásra - legyen az rajzolás, tervezés, fotózás, írás, vagy valami más szép megalkotása, létrehozása révén élik meg ezt az energiát. Nem ritka, hogy a kollektív hullámmal rendelkező személyek nagyszerű tervezők, építészek, költők vagy írók lesznek.
A kollektív hullámmal rendelkező ugyanis gyakran a belső tervezésük prizmáján keresztül nézik a világot, egyfajta sajátságos szűrőn, filteren át szemlélnek kifelé - de ez éppen így van rendjén. Fontos azonban megtanulniuk, hogy ne ragadjanak le olyan dolgokon való képzelgéseken, amelyek még meg sem történtek, és ne támasszanak magas elvárásokat ott, ahol arra semmi szükség sincs. 
Ezek az emberek ugyanis gyakran érzik és emlegetik is, hogy "bárcsak másképp lennének a dolgok". Mivel a hullám kollektív, az energiája is a társadalomra irányul, így általában a társadalom és a külső körülmények lesznek hibáztatva az egyén be nem teljesült álmaiért. Azonban a külső körülményekbe beletartozik a közvetlen környezet is, így ezeknél az embereknél jellemző, hogy a közeli hozzátartozóikat kezdik hibáztatni egy-egy összeomlás idején.
Az absztrakt érzelmi hullám egészen addig építgeti fel a vágyait, addig addig vágyakozik egy-egy új élmény iránt, amíg készen nem áll megtapasztalni magát azt az élményt. Miután ezt megtette, megtapasztalta az élményt, ezután összeomlik. Ez a hullám a várakozáson és a vágyakozáson, magán az élmény iránti vágyon alapul. Bár önmagában eléggé személytelen, a mögötte rejlő rejtett evolúciós cél a kötődés és a szaporodás. Ez egy igencsak vizuális energia, és minél jobban elképzeljük és rögzítjük, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük, annál keményebben zuhanunk majd össze, amikor kiderül, hogy valójában másképp alakulnak a dolgok.
Az absztrakt folyamatban a dolgok ugyanis mindig másként alakulnak - nincs egyenes vonal A pontból B pontba. De ahogyan az utadat járod, olyan kerülőutakat teszel, amelyek nem voltak részei az eredeti útitervednek, így rengeteg értékes tapasztalatra teszel szert és egyre bölcsebbé is válsz. Így ez az absztrakt folyamat mindig többet ad, mint gondolnád, de máshogyan teszi azt, mint ahogy eredetileg gondoltad volna, remélted volna. Nem pontosan azt és úgy adja neked, amit és ahogyan te azt gondoltad. Ez egy tisztán tapasztalati út, ez a tapasztalaton keresztül történő tanulás útja. 
Ez egy potenciálisan igen nehéz folyamat. Minél többet vársz, minél többet remélsz ugyanis, annál magasabb fellegvárakat építesz és így annál mélyebbre zuhansz majd le. Itt minden az élményről és a tapasztalásról szól, és nem kell ragaszkodnod a múltbeli tapasztalatokhoz és a korábbi csalódások emlékéhez. Szabadon továbbléphetsz. Lehet, hogy nem minden ember, akivel kapcsolódtál marad az életed része, nem minden kapcsolódás bizonyul majd utólag olyan nagyszerűnek, mint ahogyan azt elsőre gondoltad, de ez nem baj, hiszen minden csak egy tapasztalás. Bármi is történt, és bárhogyan is alakultak a dolgok, mindig találhatsz valami igazán egyedit és szépet, bármilyen élményben is volt részed, és így értékes következtetéseket vonhatsz le a tapasztalataidból. Az absztrakt folyamat megoldó-kulcsa tehát, hogy ne várj el semmit, hanem fogadd el a sors korlátait, hozd ki a lehetőségeidből a legjobbat, és fogadd el a jelen pillanat által nyújtott valóságot az elméd által teremtett illúziók helyett.

Törzsi Érzelmi Hullám
Míg az Individuális Érzelmi Hullám inkább önzően működik, és arra szolgál, hogy érzelmével másokat is befolyásoljon, és a Kollektív hullám célja pedig, hogy egy közösség része legyen, addig a Törzsi hullám csak a szeretteinkre, a családunkra és a partnereinkre terjed ki. Ez a kegyetlenség és a gyengédség, az erőszak és a szex hulláma is. A Törzsi érzelmi hullám energia csatornái a 19-49 (Szintézis csatorna) és a 37-40 (Közösségi csatorna). Így ha te is ezen csatornák valamelyikével rendelkezel, akkor a te érzelmi hullámod is Törzsi Érzelmi Hullám.
Ez a legagresszívebb és egyben a legfizikálisabb érzelmi hullám az összes közül. Amikor éppen tombol benned, akkor egész testeddel akarod megélni az energiát, átélni az érzelmi hullámot, és nagyon gyakran a hozzád közel álló emberekkel érintkezve szeretnéd ezt megtenni. A hullám csúcsán a szenvedély, a forróság, a szexuális izgalom és vágy a jellemző, ezek próbálják aktívan kifejezni magukat a világban, és teszik ezt a különböző sportok (különösen a csapatsportok), a tánc és a szex révén. Ez egy nagyon kreatív és transzperszonális hullám - itt az emberek közötti (erotikus vagy szociális jellegű) érintkezések és egyben súrlódások is jellemzőek. Ez az állati ösztönök és a szaporodás hulláma is egyben, tehát igen erősen szexuális töltetű.
Egy-egy zuhanáskor, a hullámvölgyben a Törzsi érzelmi hullám romboló agresszió avagy düh formájában nyilvánulhat meg, és ilyenkor rendkívül fontos, hogy valamiféle fizikai cselekvésen keresztül vezessük azt le és ki a testünkből, legyen az a párnák vagy éppen a falak ütögetése, a bokszolás, a tánc, vagy bármi más, ami más élőlényekre nem ártalmas. Néha segíthet, ha csak kiabálunk, de ezt lehetőleg egyedül tegyük, és ne egy másik emberrel szemben engedjük szabadjára a bennünk tomboló energiákat.
Sok ilyen Törzsi érzelmi hullámmal rendelkező ember esik abba a hibába, hogy visszatartja, elnyomja a benne rejlő természetes agressziót és szexuális energiát. A Törzsi hullám energiája ugyanis, ha nem engedik ki, nem élik meg, nem megy sehová sem. Nem távozik a testünkből, és egészen addig halmozódik, amíg egyszer csak ki nem tör, de ezt ilyenkor általában kegyetlen és agresszív energia formájában teszi meg. Úgyhogy ne játsszunk ezekkel az ősenergiákkal, tiszteljük őket, foglalkozzunk aktívan a kivezetésükkel, mert különben lehet, hogy túl magas árat kell fizetnünk. A jó hír azonban az, hogy ha neked is Törzsi Érzelmi Hullámod van, hogy ez az energia csupán rövid időre, körülbelül 10-15 perc dühöngésre fog eluralkodni rajtad, aztán végül megnyugodhatsz, és a szükségleteid kielégítéséből következő egyfajta mámoros állapotba kerülsz.
A Törzsi Érzelmi Hullámmal rendelkező emberek nagy figyelmet fordítanak "törzsük" igényeire, vagyis azoknak az igényeire és vágyaira is, akikben megbíznak, és akiket a legközelebbi környezetük, a családjuk tagjainak tekintenek. Ezek az emberek nagyon empatikusak, és szeretik gondozni és védelmezni a társaikat. Ezért az ilyen emberek számára a párkapcsolat és a szex egy szuper intim, szent téma, így az egyéjszakás kalandok és mindenféle kapcsolatokkal való kísérletezgetés biztosan nem nekik szól. Ők a hosszú távú, elkötelezett párkapcsolatokban érzik igazán otthon magukat.
A Törzsi Érzelmi energia a kapcsolataidra és a kapcsolataid mögött húzódó alkukra összpontosul. Úgy működik, hogy előre-hátra mozog, és ebben a mozgásban végül lassan felpörög, felpörgeti magát. Két lépés előre, egy lépés hátra. Amikor már kezdted jól érezni magadat, és azt hitted, hogy végre megoldódtak a dolgok, akkor másnap reggel felébredsz, és hirtelen szörnyen érzed magad. Nem érted mi történt. A látszólag értelmetlen, apró-cseprő kis problémák a kapcsolataidban felhalmozódnak, és az érzelmek addig addig gyűlnek, amíg végül ki nem robbannak. Lehet, hogy nem is tudod, honnan jött az egész érzelmi kalamajka, a párod legutóbbi elejtett kis megjegyzése éppen beindította a lavinát.
Ezekben a pillanatokban úgy érezheted, hogy számodra teljesen rossz kapcsolatban vagy, és ilyenkor nagy lehet a kísértés, hogy otthagyd, hogy kimenekülj belőle, azonban ha ilyenkor türelmesen vársz és nem cselekszel hirtelen, spontán, és hagysz időt az érzelmi hullámodnak lecsitulni, akkor másnap talán újra jónak tűnnek majd a dolgok.
Óriási különbséget jelenthet, ha minden kis problémáról azonnal beszélni tudtok, ha megbeszélitek, rögtön amint megjelenik, bármilyen apróságnak is tűnik. Ha mindent időben átbeszélünk és közösen feldolgozunk, az késleltetheti a Törzsi Érzelmi Hullám felgyülemlését, és tompíthatja a végkifejletet. Könnyebb, ha sok apró dolgot kell feldolgozni, és egy kis fájdalmat vagy kellemetlenséget kell átélni, mintha egy hatalmas érzelmi összeomlás érne, amely sokáig erőteljes energiával hat rád és a kapcsolataidra. Miután kibeszéltétek a dolgokat, tiszta lappal indultok, és jobban megértitek majd egymást. Erre az alapra építve pedig erősebb kapcsolatot alakíthattok majd ki.
Az érintés rendkívül fontos a Törzsi Érzelmi Hullámmal rendelkező emberek számára. Az ölelés és az összebújás segíthet enyhíteni az érzelmi hullámvölgyet, és enyhítheti annak súlyosságát. Amennyiben neked is ilyen hullámod van és a párod vagy a családtagjaid, a közeli hozzátartozóid nem ölelnek meg vagy más módon nem érnek hozzád, amikor találkozol velük, az nagyon rossz érzés lehet a számodra. Ilyenkor úgy érezheted, mintha valami nem lenne rendben, és valahogy eltávolodtak volna tőled. 
Az alkukötés mégpedig a megfelelő alku kötése szintén nagyon fontos neked, ha Törzsi Érzelmi Hullámod van. Fontos szempont, hogy az adás és a kapás között egyensúly legyen és, hogy ez az egyensúly fennmaradjon. Amennyiben a közeli hozzátartozóid, azaz a törzsed tagjai megbízhatóak és hűségesek hozzád, úgy te is hűséges és odaadó társuk leszel.
A Három Érzelmi Hullám Forrása
Az 59-6-os csatorna a Szolár Plexus központ 6. kapuja és a Szakrális központ 59. kapuja között működik. Itt jön létre maga a szükséglet, a szenvedély és a vágy, hogy lebontsa a korlátokat, és behatoljon, összekössön bennünket embereket az intimitás táncában. Ezt az érzelmi hullámot nagyon stabilnak érezzük, és mindig egy másik emberre van szükségünk ahhoz, hogy az energiáit a felszínre hozzuk. Ez a hullám az előző három érzelmi hullám forrása.
A 6-59-es csatorna egy összetett érzelmi hullám, amely hatással van kapcsolatainkra és tapasztalatainkra. Ez a csatorna az intimitáshoz és az érintéshez kapcsolódik, és szabályozza az interakcióink érzelmi minőségét. A 6-os kapu ebben a csatornában a konfliktusokról és a súrlódásokról szól, és szerepet játszik a konfliktusok megoldásában vagy létrehozásában. Irányítja az érzelmi mezőt, és befolyásolja, hogy mások hogyan érzékelnek és reagálnak ránk. Az 59-es kapu határozza meg a genetikai párválasztási stratégiánkat, míg a 6-os kapu határozza meg az intimitás és a másokkal való kapcsolat iránti nyitottságunkat. Az ezzel a csatornával rendelkező emberek gyorsan képesek intim kapcsolatokat kialakítani, ami ilyenkor sokszor arra készteti a másik felet, hogy azt gondolják, a kapcsolat jelentősebb, fontosabb, mint amilyen valójában. A 6-os kapu a tapasztalataink általános minőségét is befolyásolja, a fantáziáinktól a válságokon át a személyes fejlődésig. Képes konfliktusokat és súrlódásokat generálni, ami így végső soron fejlődéshez vezethet.
Ha te is rendelkezel a 6-59-es csatornával, a másoktól érkező fizikai érintés kiválthatja ennek az érzelmi hullámodnak a felszabadulását. Ez a csatorna tartalmazza mind a törzsi, az egyéni és a kollektív érzelmi hullámok aspektusait is, és ezeket egyfajta keverékként integrálja. A többi törzsi hullámhoz képest jellemzően harmonikusabb és lágyabb érzelmi mintázatú, de szélsőséges helyzetekben azonban képes igencsak erőteljessé és akár nyomasztóvá is válni. Ha ezzel a csatornával rendelkezel, a mások általi érintés átmenetileg felerősítheti az érzelmeidet, de segíthet is a felgyülemlett érzelmek felszabadításában és az érzelmi feloldásban is. Az érintés terápia ezért a számodra egészséges módja lehet az érzelmi meződ megtisztításának és a krónikus érzelmi terhektől való megszabadulásnak. Ezzel szemben azonban, ha éppen feszült helyzetben vagy és valaki megérint, az akár érzelmi robbanáshoz is vezethet.  Amikor egyensúlyban vagy, és éppen nem ér semmilyen stresszes helyzet, a 6-59-es csatornád viszonylag nyugodt érzelmi hullámként működik.
Tanuljunk meg jelen maradni
Általánosságban elmondható, hogy akár érzelmileg definiáltak vagyunk, akár nyitott Szolár Plexus központtal rendelkezünk, és így a másoktól érkező kondicionáló hullámokon szörfözünk, vigyáznunk kell, hogy ne azonosuljunk magával az érzelmi hullámmal és annak mozgásával, hiszen az valójában nem mi vagyunk. Maradjunk az objektív megfigyelő szerepében, őrizzük meg a tanú tudatosságát; hiszen mi magunk nem a hullám vagyunk, azonban az mégis a saját mélységeinkbe visz le minket. Így az érzelmi hullám magaslatai és mélypontjai egyaránt gyönyörűek lehetnek, ha nem hagyjuk, hogy megzavarják belső nyugalmunkat. 
A külvilág felől folyamatosan az az üzenet érkezik hogy állandóan és mindig minden körülmények között boldognak kell lennünk. Emiatt pedig a legtöbb érzelmileg definiált ember a hullám lejtője ellen küzdve éli le az életét, megpróbálva mindig a hullám tetején maradni, ha pedig mégis alábuknak a mélységbe, meg vannak győződve arról, hogy valami nincs rendben velük. Az igazi transzformáció és felszabadulás akkor jön el, amikor megtanuljuk megfigyelni és elfogadni az érzelmi hullámunk teljes skáláját, a mélységek és magasságok különleges ajándékait egyaránt.
A meghatározott Szolár Plexus központ által kibocsátott érzelmi hullám tisztán kémiai alapú, ne keressünk mögötte más egyéb racionális indokot. Ahhoz, hogy érzelmi stabilitást teremtsünk az életünkben és a körülöttünk lévő világban, meg kell értenünk, el kell fogadnunk, és végül meghaladnunk ezt a hullám frekvenciát, ezt az érzelmi mintát, de mindezt nem fogjuk tudni megtenni a tudatos agyunkkal gondolkozva, az elménkre hallgatva. Ehhez a Stratégiánkat és az Autoritásunkat követve kell élnünk miközben megtanulunk türelmesen várni. Megtanuljuk kivárni a hullám végét és miközben az érzelmi vihar tombol, mi a jelenlétet gyakoroljuk.
Ahogyan pedig a tanú tudatosságával éberen figyelünk és várakozunk az érzelmi hullámzásokon keresztül, végül mélyebben megértjük a saját hullámunk dinamikáját, miközben a hullám kezd majd kiegyenlítődni, és végül megérkezik számunkra a tisztánlátás. Így már nem fogunk többé elhamarkodott és pusztító érzelmi energiákat kiküldeni a környezetünkbe.

Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor látogass el a Human Design Akadémia honlapjára.
Back to Top