Ebben a bejegyzésben egy olyan izgalmas dologról szeretnék veled beszélgetni, amit talán már te magad is tapasztaltál, mióta felfedezted a Human Design rendszert és megismerted a Human Design típusodat. Mert hogy van egy dolog, ami sokunkkal megtörténik, miután belépünk a Human Design Kísérletünkbe és elkezdjük a Dekondicionáló Folyamatot.  Lehet hogy te magad is egyre gyakrabban észreveszed, mióta benne vagy a Human Design kísérletedben, hogy milyen sok olyan eleme is van az életednek amely bizony egyáltalán nem egyezik a Human Design tervezéseddel, sőt igazából ellenkezik a Human designoddal.
A Projektorok például általában elkezdik észrevenni, hogy valójában milyen sok kéretlen tanácsot is osztogatnak nap mint nap. A Manifesztorok sokszor azt tapasztalják, hogy kényszerből tesznek meg dolgokat, csupán azért mert "meg kell csinálni", ahelyett hogy a kreativitásukat használva kezdeményeznének és beindítanának dolgokat.

Ha már te is elkezdted a Dekondicionálást, akkor valószínüleg te is észrevettél az életedben egy vagy több ilyen dolgot.  És ilyenkor persze nem kell pánikba esni, hanem emlékeztetnünk kell magunkat, hogy a Human Design rendszer az nem egy szentírás, nem egy megkérdőjelezhetetlen szabálykönyv, bármennyire is dogmatikusan szeretik használni néhányan a rendszert. A Human Design az valójában egy Kísérlet. És mint olyan, mint kísérlet, lehetőséget biztosít nekünk, teret ad a kísérletezésre.

A kondicionálásnak ezen nyomai, amiket napról napra egyre jobban, egyre többször észreveszünk magunkban, ezek a szituációk amikor nem a Típusunknak megfelelően a Stratégiánkat és Autoritásunkat követve viselkedünk, ezek mind mind szuper lehetőséget nyújtanak nekünk a mélyebb önvizsgálatra. Ezekben a helyzetekben érdemes lesz megvizsgálnunk, hogy éppen hol is tartunk a fejlődési folyamatunkban, a Human Design Kísérletünkben. Hol van még tennivaló, hol jelenik meg még mindig erőteljesen, esetleg hol veszi át az irányítást a Kondicionált énünk.

Hiszen a kondicionálás gyakorlatilag mindazokat a területeket érinti az életünkben ahol még mindig a különböző vélt vagy valós elvárások szerint próbálunk meg jelen lenni. Amikor azért teszünk meg valamit, mert azt hisszük ez az elvárás, mert azt gondoljuk, hogy valakinek muszáj megtenni. Amikor úgy és akkor beszélünk, azt mondjuk amit mások hallani akarnak, vagy éppen csendben maradunk pedig ott legbelül valami annyira ki akarna fejeződni. Ezek mindazok az alkalmak, amikor valami külső autoritást követve cselekszünk, ahelyett hogy a saját belső Autoritásunkra hallgatnánk. Tehát a saját belső döntéshozó képességünket követnénk. Tehát amikor a kondicionált énünket éljük, a hamis énünket, a valódi belső autentikus énünk, az önvalónk helyett.

A HumanDesign rendszerben a Típusod és a Stratégiád megismerése után a következő fontos lépés a belső Autoritásod megismerése lesz, hogy tudd hogy milyen belső hangra hallgatva tudsz neked megfelelő döntéseket hozni az életben. A különböző belső Autoritásokról bővebben itt olvashatsz.

A Dekondicionálás hosszú folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Idő kell amíg a régi szokások elhalványulnak és az új lehetőségekhez hozzászokunk. Idő kell, hogy felismerjük, hogy tényleg nem kell az árral szemben ússzunk többé, hanem ráfeküdhetünk az élet hullámára és könnyedén folyhatunk az élet áramával, a Stratégiánkat és az Autoritásunkat követve.

A Human Design Kísérleted és az életed utazásának legfontosabb része éppen ez lesz, a kondicionáltságod felfedezése és annak felismerése, hogy ki is vagy te valójában. A Human Design elemzésedből megismerheted a Típusodat, a Stratégiádat, az Autoritásodat, a Személyiség Profilodat és a definiált és definiálatlan Energia Központjaidat. Ezáltal egy egyedülálló útmutatót kapsz az életedhez és elkezdheted végre a Dekondicionáló folyamatot, abbahagyhatod végre az árral szemben úszást és elkezdhetsz könnyedén szörfözni az élet hullámain. 

De addig is most összegyűjtöttem nektek 5 hasznos tippet, amely segíthet benneteket a dekondicionálásban a mindennapokban, a Human Design Kísérletben.

ELSŐ TIPP

Fordíts időt minden nap arra, hogy a saját aurateredben legyél, tehát csak a saját aurádban. Ilyenkor, amikor nem érintkezel más aurákkal, próbálj meg beleérezni, milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned, amikor csak magadra koncentrálsz és a saját aurateredben vagy, a többi embertől érkező kondicionálástól mentesen.
MÁSODIK TIPP
Próbáld ki a hangterápiát. A hangterápia nagyon hasonló a meditációhoz, csak amíg a meditáció alatt a légzésedet figyeled vagy a mantrára koncentrálsz esetleg vizualizálsz, a hangterápia alatt azt figyeled, hogy a testedben hol érzékeled az adott hangokat, azaz melyik Energia Központodban. Én nagyon szeretem a tibeti hangtálaimat használni, de az egyik legjobb mondja annak, hogy mind a 9 Energia Központoddal dolgozni tudj, az az úgynevezett Solfreggio sorozat frekvenciáinak hangja. A Solfreggio sorozat ugyanis  frekvenciából áll, éppen úgy ahogyan a Human Design rendszerben 9 energia központot különböztetünk meg. Egy ilyen hanganyagot hallhatsz ebben a Youtube videóban is.
HARMADIK TIPP 
Figyeld meg a gondolataidat, figyelj oda az elme hamis monológjaira, amikor a régi kondicionált éned az elméd hamis hangján keresztül próbál meg téged befolyásolni, leterelni a helyes útról, rávenni arra, hogy a belső Autoritásod helyett, rá, az elmére hallgass. Ezt ugye a legkönnyebben a meditációval tudod gyakorolni. És itt most nem a vezetett relaxációról beszélek, amire a legtöbben gondolnak, amikor meghallják azt a szót, hogy "meditáció". Itt most arról beszélek, amikor teljesen lecsitítod az elmédet és megéled a csendet. Megéled a pillanatot. Megéled az életet. Ez fog majd abban segíteni, hogy a nap folyamán is tudatosan jelen tudj maradni a pillanatban, ahogy Dr. Daubner Béla szeret fogalmazni, megőrizve a tanú tudatosságát tudsz jelen lenni az éber figyelmeddel. Így leszel képes észrevenni azokat a pillanatokat is amikor az elméd próbálja meg átvenni az irányítást. 
NEGYEDIK TIPP 
Hagyj teret az érzéseidnek. Engedd meg hogy érezhesd és átélhesd az érzéseidet. És ebből a szempontból mindegy hogy az érzelmi Szolár Plexus központod éppen definiált vagy definiálatlan, mindegy hogy az érzések amelyeket éppen érzel azok a sajátjaid-e (definiált Szolár Plexus) vagy éppen valaki mástól vetted-e át őket (definiálatlan Szolár Plexus). Ez a jelenben mindegy, mert jelenleg te érzed ezeket az érzéseket, és csak úgy tudod majd őket megfelelően feldolgozni és végül elengedni, ha előszőr is megengedted magadnak hogy érezhesd őket, ha teret engedtél a különböző érzéseknek.
ÖTÖDIK TIPP
Foglalkozz minden nap aktívan a Human Design Kísérleteddel és nézd meg hol is tartasz a Dekondicionáló folyamatban. Próbálj meg igazán őszinte lenni magaddal,figyelj oda azokra az útjelzőkre, azokra az érzelmi témákra, indikátorokra, amelyek jelzik a típusod számára, hogy ha nem követted a Stratégiádat és letértél a neked megfelelő útról. Ezek a negatív és pozitív érzelmi témák minden típus esetében különbözőek.

Ezek voltak a tehát a tippjeim a számodra. De ami a legfontosabb, hogy mindenekelőtt, bízz magadban és a saját belső Autoritásodban. A Dekondicionálás nem egyszerű, nem megy egyik napról a másikra, légy türelemmel és maradj kitartó és meglátod majd, hogy mennyire megéri.

Ha mélyebben érdekel a Human Design Típusod, Stratégiád és a tervezésed többi fontos aspektusa, akkor rendeld meg az egyedi Human Design elemzésedet.  

Bízom benne, hogy találkozunk ezen az izgalmas úton!
Szeretettel, Melinda

Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor látogass el a Human Design Akadémia honlapjára.
Back to Top