Az Human Design rendszerben a Generátor a leggyakoribb típus, a népesség csaknem 70%-át teszi ki. Rendkívüli energiaforrással rendelkeznek és a többi típussal ellentétben nekik megvan a képességük arra, hogy önállóan termeljenek energiát a munkájukhoz és magához az élethez is, amiért a "világ építői" címet érdemelték ki. Számukra a fő kihívás azonban abban rejlik, hogy nem ismerik fel egyediségüket, és visszaélnek a hatalmas energiájukkal, amikor külső célokat követnek a saját belső vágyaik helyett. A valódi elégedettség és belső harmónia eléréséhez a Generátoroknak meg kell tanulniuk hallgatni a belső Szakrális hangjukra, és mindenek fölé helyezni a saját belső legmélyebb értékeiket.

A Generátorok Stratégiája a teljes élethez az, hogy igazodjanak a Human Design tervükhöz, és a tervezésüknek megfelelően éljenek, korlátlan energiájukat a megfelelő irányba használva fel. Ez a Stratégia azt jelenti, hogy nekik sokkal inkább kell támaszkodniuk a testük reakcióira, mint az elméjük által adott válaszokra. Amikor a Generátor felé egy kérdés érkezik a környezetéből, a testének válasza, amelyet a Human Design rendszerben "Szakrális Válasz"-ként ismerünk, azonnali válasz reakcióként bukkan fel a Generátorban még mielőtt az elme elkezdené feldolgozni azt. Azáltal, hogy elfogadják és bíznak ebben a természetes válaszban, a Generátorok olyan döntéseket hozhatnak, amelyek összhangban vannak valódi vágyaikkal, csökkentve ezzel az esetleges ellenállást az életükben.

Amikor azonban a Generátorok letérnek a számukra tervezett útról és a Stratégiájuk és a testük válaszát figyelmen kívül hagyva kezdeményeznek és indítanak be projekteket vagy ilyen-olyan cselekvéseket az életben, gyakran tapasztalhatnak frusztrációt és belső konfliktust. Ez akkor következik be, amikor természetükkel ellentétesen cselekszenek, és figyelmen kívül hagyják valódi belső vágyaikat. Ha azonban követik a Stratégiájukat és tiszteletben tartják testük bölcsességét, meg tanulják meghallani és ténylegesen odafigyelni a Szakrális válaszukra, akkor képesek lesznek legyőzni ezt a kondícionált, hamis ént, és végre elégedettséget érezhetnek.
A Generátor aurája
A Generátorok nagyon egyedi, nyitott és befogadó aurával rendelkeznek, amely képessé teszi őket mások teljes befolyására. Aurájuk könnyen magába szívja a körülöttük élők energiáját, gondolatait és elképzeléseit, és így gyakran tévútra vezeti őket. Azért, hogy az effajta nyitottságukból adódó külső kondícionálásokat egy kicsit mérsékelni tudják, a Generátoroknak ragaszkodniuk kell a Stratégiájukhoz, és a testük reakcióit, különösen a Szakrális válasz reakciójukat egyfajta természetes szűrőként kell használniuk, hogy képesek legyenek a számukra megfelelő alternatívákat választani az életben. Hogy képesek legyenek megkülönböztetni azt, ami ténylegesen a jólétüket szolgálja, attól ami valójában számukra potenciálisan ártalmas. Így csökkenthetik a külső hatásokat, és megakadályozhatják, hogy a kondícionált, hamis énjük domináljon.

Azok a Generátorok akik a Human Design tervezésükkel összhangban képesek élni az életüket, követve a Stratégiájukat, és hallgatva a Szakrális válaszukra, az elégedettség érzését tapasztalhatják meg. A Generátorok számára ugyanis az elégedettség érzése a jele annak, hogy az életüket megfelelően élik. Ezzel szemben a vágyaiknak nem megfelelő tevékenységek folytatása csak szenvedést hoz a Generátoroknak. Ezért a számukra nagyon fontos, hogy aktívan figyeljék meg az életüket, és időben ismerjék fel, amikor a kondícionált hamis énjük próbálja meg átvenni az irányítást.

Pénz és munka a Generátorok számára
A Generátoroknak meg kell érteniük, hogy számukra a boldogság nem a pénzhez vagy az anyagi javakhoz kötött. Az ő igazi elégedettségük abból fakad, hogy a Szakrális Válaszuknak megfelelően élnek és cselekszenek. A munka a Generátorok életének egyik legfontosabb aspektusa, és csak akkor boldogulnak igazán, ha olyan szakmát választanak, amelyet szeretettel és teljes odaadással végeznek és ennek szentelik az életüket. A pénz hajszolása, mint a boldogság forrása, a Generátorok számára soha sem vezet igazi kiteljesedéshez. Ami igazán számít a Generátorok számára, az az, hogy olyan munkát találjanak, amelyet szenvedélyesen szeretnek végezni. Ha így tesznek, akkor tehetségükkel kitűnnek majd a tömegből és ezáltal természetesen pénzügyi sikereket is elérnek.

A Generátor gyermek nevelése
A gyermekkor létfontosságú időszak, amely életre szólóan képes formálni az ember jellemét és szokásait. Sajnos a legtöbb gyermeket a Manifesztor típus Stratégiáját követve próbálnak meg felnevelni. "Találd ki mit akarsz az életben, majd pedig menj és szerezd meg!" - tanácsolják sokszor a szülők. Ők persze csak a legjobbat szeretnék a gyermekeiknek. Szeretnék, ha a csemetéjük egy igazi sikeres és életre való felnőtté cseperedne. Azonban a "menj és szerezd meg Stratégia" csupán a Manifesztor típusú gyermekeknek válhat be. És még nekik is csak részlegesen. Az összes többi típusba tartozó gyermeket teljesen máshogyan kellene nevelni és terelgetni az életben, hiszen az ő Human Design típusuk és így a számukra megfelelő Stratégia is teljesen más lesz, mint a Manifesztoroké. Ha a fiatal Generátorokat, mi felnőttek arra kényszerítjük, hogy állandóan cselekvéseket kezdeményezzenek és döntéseket hozzanak, az sajnos igen káros lehet a számukra. Ez a nevelés azt a meggyőződést kelti majd bennük, hogy állandóan törtetniük, kezdeményezniük és cselekedniük kell ahhoz, hogy bármit is elérjenek az életben, de ez persze az esetükben csak frusztrációhoz vezet.
Ahhoz, hogy elégedett Generátor gyermeket neveljünk, elengedhetetlen, hogy meghagyjuk nekik a választás szabadságát. Kerüljük el, hogy a saját vágyainkat rájuk erőltessük, és hagyjuk, hogy saját döntéseket hozzanak, még akkor is, ha így szerintünk sokszor hibáznak. A szülőknek inkább irányítaniuk kell, mintsem a szó szoros értelmében véve nevelniük a gyermeket, tehát inkább tanácsadóként, mintsem valamiféle tekintélyelvű figuraként, egyfajta autoritásként kell fellépniük a gyermekük életében.
A Generátor gyermekek nevelésének kulcsa tehát abban rejlik, hogy megtanítjuk őket arra, hogyan figyeljenek és hallgassanak a Szakrális Válaszukra. Ahelyett, hogy megmondanád nekik, mit tegyenek, tegyük fel nekik a kérdést, hogy szeretnének-e valamit tenni vagy elmenni valahová. Próbáljuk meg elkerülni el a különböző feltételek előírását vagy a gyermek választási szabadságának korlátozását. Ha egy fiatal Generátor már korán megismeri a Szakrális Válaszában rejlő hihetetlen értéket, és megtanulja a belső hangját követni anélkül, hogy kívülről előírt célokat hajszolna, hálás és elégedett felnőtt lesz majd belőle.
Híres Generátorok:
Luciano Pavarotti, Walt Disney, Carl Gustav Jung, Elvis Presley


Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor látogass el a Human Design Akadémia honlapjára.


Back to Top