Ahhoz, hogy végre emlékezhess arra, aki vagy, először is el kell felejtened mindazt, amit mások mondtak neked arról, hogy ki vagy…
✨A felejtés útján az önismerethez✨
A Human Design dekondicionálási folyamatunk részeként az önmagunk belső valódi énjére való emlékezés egy összetett út, amely a "nem-tudás" állapotából indul ki. 

Ahhoz, hogy igazán képesek legyünk végre megismerni önmagunkat, először is le kell bontanunk azokat a külső elvárásokat és címkéket, amelyeket mások az életünk során ránk aggattak. Ez a belső utazás pedig a tudatos feledéssel kezdődik, annak a hamis énképnek az elengedésével, amelyet mások ránk kényszerítettek.

A mindennapok során könyedén feledkezünk meg arról, hogy kik is vagyunk valójában a külső zajok és befolyások közepette. A társadalom elvárásai, a családi minták és a múltbeli traumák mind erőteljesen befolyásolhatják az önképünket, eltorzítva azt a tiszta és igaz önvalót, akik valójában legbelül vagyunk.

Az önmagunkra való emlékezéshez először is érdemes egy kritikus szemüveget felvéve, külső objektív szemlélőként megvizsgálnunk önmagunkat és az életünket. Kritikus szemmel megvizsgálva és megkérdőjelezve a berögzült mintáinkat eltöprenghetünk azon, hogy a hiedelmeink, a belső és külső értékeink valóban a mieink vagy másoktól származnak-e? Ránk erőltették-e őket, esetleg mi magunk vettük át őket akarva-akaratlanul, mert megpróbáltunk megfelelni az elvárásoknak és szerettünk volna beilleszkedni a környezetünkbe?

Ez a kritikus önvizsgálat és belső munka nem könnyű, de elengedhetetlen ahhoz, hogy végül lebonthassuk a hamis énképünk falait, és feltárhassuk a belső igazi lényegünket. Ezt a folyamatot nevezzük a Human Designban dekondicionálásnak. Amikor végre levetkőzzük azokat a felvett rétegeket, amelyek sohasem tartoztak igazán hozzánk, amikor végre levesszük az a régi rozoga szürke kabátot, ami valójában sohasem volt a miénk. Ekkor feltárulnak végre a mélyben az egyediségünk szivárvány színei.

Mindez pedig a tudatos feledéssel és az elengedés gyakorlásával kezdődik. A feledés aktusa nem a múlt tagadását jelenti, hanem a múlt terheinek elengedését. Ez azt jelenti, hogy nem engedjük, hogy a múltbeli hibák vagy traumák meghatározzák a jelenünket és a jövőnket. Ez a megbocsátás és az önmagunk iránti könyörület gyakorlata, amely lehetővé teszi, hogy végre továbblépjünk, és hitelesebben éljünk.

Amikor megismerjük az egyedi Human Design tervezésünket, felfedezzük a valódi énünket és elengedjük a hamis énképet, fokozatosan feltárul az igazi lényegünk. Ez a belső felfedezés útja, amely tele van örömmel, csodával és meglepetésekkel. Felfedezhetjük a valódi vágyainkat, megismerhetjük az igaz értékeinket és az inkarnációnk célját, aminek a teljesítéséért ide születtünk a Földre.

A dekondicionálás és az önmagunkra való emlékezés nem egy lineáris folyamat, hanem egy folyamatos dinamikus utazás. Ahogyan a gyermekek sem egy előre megadott lineáris útvonalat követve fejlődnek, hanem sokszor két lépés előre, majd egy lépés hátra tánc lépéseket követve cseperednek, úgy mi magunk is kisebb nagyobb bukkanókkal szembesülhetünk az önmegismerés és önfelfedezés útját járva.

Tudatos emberi lényekként folyamatosan fejlődünk és változunk, ahogyan új tapasztalatokat szerzünk és a belső lényünk teljesen aspektusait fedezzük fel. A lényeg az, hogy ne engedjük, hogy az apróbb fennakadások eltántorítsanak az úton, maradjunk elkötelezettek a belső utazás iránt, és legyünk nyitottak a az újabb és újabb felfedesésekre. Így teremtjük meg a lehetőséget a folyamatos változásnak és a növekedésnek.

A valódi önmagunkra való emlékezés tehát a tudatos felejtéssel kezdődik. Az elménket lecsendesítve és a belső Autoritásunkhoz kapcsolódva képesek leszünk megfigyelni és megkülönböztetni a gondolatainkat és a mentális nyomást a belső testi érzeteinktől és az intuíciónktól, lehetővé téve, hogy végre meghallgassuk az igaz belső hangunkat a folyamatos külső zaj helyett. A dekondicionálási folyamatot nagyban segítheti, ha minél több időt töltünk egyedül csendben, gyakorolva a tudatos jelenlétet és az elménk mentális nyomásával járó alapzaj elcsendesítését.

Az önmagunkra való emlékezés utazása nem könnyű, de hihetetlenül kifizetődő. Amikor kapcsolatba kerülsz a valódi önmagaddal, boldogabb, teljesebb és hitelesebb életet fogsz tudni élni és mint egy igazi idegenvezető, aki már bejárta az ismeretlen ösvényeket, ezen az önismereti úton másokat is segíthetsz majd előre haladni.​​​​​​​
▶️ Foglalj időpontot és kezdjük el a közös munkát!
Back to Top