A Human Design rendszerben gyakran esik szó a definiáltságról és arról, hogy ki milyen definiáltságú Test térképpel rendelkezik. De mit is jelent az, hogy defíniáltság? Amikor ránézünk a Test térképedre akkor az energiacsatornák összeköttetései alapján meg tudjuk állapítani, hogy milyen definiáltsággal rendelkezel. Így beszélhetünk Osztatlan, Osztott, Háromszorosan osztott vagy Négyszeresen osztott definiáltságról, de az is előfordulhat, hogy nem rendelkezel definiáltsággal.  
A definiáltságot úgy lehet elképzelni, mint egy egybefüggő energia csatornát, amely az energia központokhoz kapcsolódik. Van, akinek egyetlen ilyen összefüggő csatornája van, van, akinek két csatornája, és van, akinek sokkal több. A Reflektor típusnak nincsenek csatornái - tehát egyáltalán nem rendelkezik definícióval. Akinek több ilyen energia csatorna is van a Test térképén, az nem jelent sem jót sem rosszat. Mindannyian mások vagyunk és így az egyedi tervezésünknek megfelelő járműből (testből) élvezhetjük a saját személyre szóló inkarnációs élményeinket.

Osztatlan definiáltság: A népesség 42%-a
Amikor a Test térképeden beszínezett összes energia-központ szünet nélkül kapcsolódik egymáshoz akkor osztatlan definiáltsággal rendelkezel. Ilyenkor az összes definiált energia központod között megszakítás nélkül áramlik az energia. Egyeseknél előfordulhat, hogy sok ilyen energia központ kapcsolódik egymáshoz, míg másoknál az is lehet, hogy csak két energia központ. Viszont, ha nincs szünet a 'kapcsolási rajzban', tehát az energia áramlásban, akkor osztatlan definiáltságról beszélhetünk. Amikor a definiált energia központok között következetes kapcsolat van, azt jelenti, hogy minden egy olyan teljességben rögzült egymáshoz, amelynek nincs szüksége semmi másra önmagán kívül ahhoz, hogy teljes legyen, hogy megélje a teljesség élményét. Ha te is ilyen osztatlan definícióval rendelkezel, akkor önálló, egységes Életerővel rendelkezel, amely olyan szilárdságot és következetességet ad, amit a többi típus definiáltsága nem tud biztosítani.

Osztott definiáltság: A lakosság 46%-a
Amikor két, egymástól jól elkülöníthető energia csatornát látunk a Test térképen, akkor osztott definiáltságról beszélhetünk. Ezek a csatornák habár egymástól függetlenül működnek, mégis egy szilárd, következetes rendszert alkotnak az ezzel rendelkező emberben. Azonban ilyenkor már gyakori lehet a magányosság érzése vagy az az érzés, hogy valami hiányzik. Valami még kellene, mert önmagamban nem vagyok igazán teljes. Ilyen esetben, azok kapuk vagy pedig maga a teljes energia csatorna, amely az osztottság áthidalásához lenne szükséges, az illető életének központi témájává válhat.

Háromszorosan osztott definiáltság: A népesség 10%-a
Amikor három, egymástól elkülönülő, és egymástól autonóm módon működő energia áramlás figyelhető meg a test térképen, akkor beszélünk Háromszorosan osztott definiáltságról. Ilyenkor, az energia csatornák minden egyes csoportja többféleképpen is összekapcsolódhat más emberek aurája által, akik olyan Kapukkal vagy Csatornákkal rendelkeznek, amelyek áthidalják vagy összekötik az illetőben megtalálható három különálló csatornát. Ezért, ha te is ilyen háromszorosan osztott definícióval rendelkezel, tanácsos másokkal együtt lenned nyilvános helyeken, például bevásárlóközpontokban, kávézókban, tömegközlekedési eszközökön utazva stb., hogy átmenetileg többféle módon is képes legyél összekapcsolódni a többi ember aurájával, ezáltal betöltve a saját hiányzó Kapujaidat és Csatornáidat, így enyhítve a hiányérzeteidet.

Négyszeresen osztott definiáltság: A lakosság 0,5%-a
Négy egymástól elkülönülő, egymástól függetlenül működő energiaáramlással avagy definiáltsággal rendelkező Test térkép esetén beszélünk a Human Designban Négyszeresen osztott definiáltságról.  Ilyen esetben, habár az illető természete meglehetősen stabil és fix lenne, hiszen a kilenc energia központból legalább nyolc definiálva kell legyen ahhoz, hogy négyszeresen osztott definiáltságról beszélhessünk, a hiányzó Kapuk és Csatornák mégis az illető életének fő témájává válnak, hiszen állandóan keresi majd, hogy ki az aki végre teljessé tehetné őt, ki az vagy kik azok akinek az aura terében tartózkodva végre megélheti a teljesség érzését. 

Nincs definiáltság: A népesség 1,5%-a
Amikor a Test térképen egyáltalán nincsenek meghatározott energia központok, akkor azt mondjuk, hogy az illetőnek nincsen definiáltsága. Ez persze csakis Reflektorok esetében fordulhat elő. Ha te is Reflektor vagy, az természetesen nem azt jelenti, hogy most akkor nem áramlik benned egyáltalán az energia. Ilyenkor a speciális mintavételező auratípusod segítségével a környezetedben levőkből vett mintákon át élheted meg az energiaáramlást. Ilyenkor, a nyitott energia központjaidnak köszönhetően, felerősíted azt az energiát, ami a másik emberben van. Ez azt jelenti, hogy Reflektorként megvan a lehetőséged rá, hogy kilépj egy-egy szituációból anélkül, hogy túlságosan belekeverednél mások energia-kavalkádjába.
Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor látogass el a Human Design Akadémia honlapjára.
Back to Top