Your Cart
human design magyarul stratégia

Human Design Stratégia

Miután felfedezted, hogy melyik Human Design Típusba tartozol, felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon mit is kezdj most ezzel az információval. Hogyan is éld az életedet ezután? Ebben a bejegyzésben arról lesz majd szó, hogy melyik Human Design Típushoz milyen Stratégia illik, amely segíthet megfelelően navigálnunk az életben. 


Minden egyes Human Design típushoz saját Stratégia tartozik. A Stratégiád megmutatja hogyan kellene a "terv alapján" működnöd a világban. Hogyan tervezték a te energetikai típusodat, hogyan tudsz minimális ellenállással sikerre jutni a magánéletben vagy a munkahelyen, úgy, hogy nem leszel teljesen kimerült vagy éppen totálisan frusztrált. A Stratégiád megismerése tehát praktikus információt adhat arról, hogyan is találhatsz vissza az autentikus énedhez és a Human Design Típusodnak megfelelő természetes életutadhoz. 


A Típusod határozza meg a Stratégiádat

Ez itt az első és legfontosabb dolog, amit érdemes megértenünk, amikor a Human Design tervezésünket tanulmányozzuk. Minden Human Design típusnak saját egyéni Stratégiája van, tehát a különböző típusok különbözőképpen tudnak érvényesülni és boldogulni az életben.


Ha esetleg még nem tudod, hogy melyik Human Design típusba tartozol, akkor nézd meg a képletedet a Kalkulátorunk segítségével.


A Generátor Stratégiája: "Válaszolni"


A Generátorok Stratégiája az, hogy reagáljanak az életre. Ahelyett, hogy ők maguk kezdeményeznének és indítanának különböző cselekvéseket, érdemes kivárniuk, amíg válaszolhatnak a körülöttük feltűnő jelekre, szinkronicitásra, inspirációra, visszajelzésre, kérdésekre, felkérésekre és egyáltalán a körülöttük lévő világra. A Generátoroknak fontos megtanulniuk, hogy teret hagyjanak arra, hogy ezek a jelek és inspirációk, tehát azok a dolgok, amikre ők reagálhatnak, valóban szabadon áramolhassanak hozzájuk. Ehhez érdemes lesz belehelyezkedniük a válaszadó szerepbe, a befogadó energiákat megélve és áramoltatva maguk körül. Ezt úgy tehetik meg legkönnyebben, hogy megállnak egy pillanatra a hétköznapok forgatagában és elcsendesítik az elméjüket, gyakorolják a tudatos jelenlétet, megbízva a teremtés intelligenciájában. Az elme lecsendesítése egyébként is elengedhetetlen hiszen a kérdésekre adott válaszok sem az elméből jönnek majd, hanem a fizikai test érzetek fogják megadni a Generátorok számára a választ a hozzájuk érkező kérdésekre és felkérésekre.


A Manifesztáló Generátor Stratégiája: "Válaszolni és informálni"

A Manifesztáló Generátorok, azaz az MG-k Stratégiája majdnem teljesen ugyanaz, mint a Generátoroké, hiszen az ő aurájuk és a testük energetikája igencsak hasonlóan működik, viszont van egy fontos különbség a két típus között mégpedig az, hogy a MG-ok esetében egy a Torok energiaközpont motorizált, ami megadja a számukra a manifesztációs képességet. A különbség itt tehát az, hogy a Manifesztáló Generátoroknak érdemes informálniuk is a környezetüket, nem csupán reagálniuk rá. Viszont fontos megérteniük és elfogadniuk, hogy minden a válasszal kezdődik, tehát maguktól ők sem tudnak energetikailag helyesen kezdeményezni, ahogyan a Generátorok sem. Minden a testi válaszreakcióval kezdődik az esetükben is. A kérdésre adott válasszal. A MG-ok gyakran hajlamosak arra, hogy gyorsan cselekedjenek, ezért fontos, hogy tájékoztassák azokat, akikre a döntéseik hatással lesznek. Így harmonikus kapcsolatokat lesznek képesek fenntartani és ellenállás nélkül haladhatnak majd az útjukon.


A Manifesztor Stratégiája: "Informálni és kezdeményezni"

A Manifesztorok az egyetlen Human Design Típus, akik energetikailag helyesen képesek a kezdeményezésre. Az összes többi típusnak valamilyen szinten várnia kell és a Manifesztor az, aki azért van itt, hogy beindítsa a dolgokat. A Manifesztorok Stratégiája az, hogy informálják, azaz tájékoztassák a környezetüket, végülis mindenkit, akire a döntéseik, kezdeményezéseik és a cselekedeteik hatással lesznek. Mivel a Manifesztorok szuper gyorsasággal képesek manifesztálni, azaz teremteni, rendkívül fontos a számukra, hogy tisztán és világosan kommunikáljanak mielőtt cselekednének. Így lesznek képesek a környezetükkel harmóniában létezni és ahelyett, hogy folyamatosan ellenállásba ütköznének, mások támogatását és segítségét is képesek lesznek igénybe venni. Így a megfelelő hatást elérve könnyebben és akadályoktól mentesen haladhatnak majd az útjukon.


A Projektor Stratégiája: "Várni a meghívásra"

A Projektorok Stratégiája az, hogy várjanak a megfelelő invitációra, azaz a meghívásra. A fókuszuk mindig a másik emberen van, és éppen ezért az, hogy ki veszi körül a Projektort nagyban képes meghatározni a Projektor életszínvonalát. Ezen kívül az is rendkívül fontos a Projektorok számára, hogy a másik ember megfelelően elismerje őket. A kulcs azonban az, hogy az elismerést semmiképpen sem szabad erőltetniük, tehát ne próbálják meg úgymond kicsikarni a másikból az elismerést. Érdemes óvatosan és körültekintően bánniuk az energiáikkal és megpróbálni azzá az emberré válni, akivé valóban lenni vágynak. Az elismerésre és a meghívásra várniuk kell és amíg várakoznak, a legjobb az, ha tanulással töltik az időt, sokat foglalkozva önmagukkal és tanulmányozva a másik embert, elvárások és ragaszkodás nélkül. Amikor ugyanis így tesznek, akkor mágnesként kezdik vonzani a megfelelő embereket maguk köré, akik a megfelelő meghívásokat intézik majd az irányukba.


A Reflektor Stratégiája: "Várni egy teljes holdciklust"

A Reflektorok számára ajánlott Stratégia, mint ahogyan maguk a Reflektorok is nagyon különleges. A számukra azt ajánlja a Human Design rendszer, hogy a nagyobb döntések meghozatala előtt várjanak egy teljes holdciklust, tehát körülbelül 28-29 napot. Arra is érdemes odafigyelniük, hogy ne helyezzék magukat nyomás alá arra vonatkozólag, hogy hamarabb csináljanak meg dolgokat, mint mielőtt még teljesen készek lennének rá. Fontos időt fordítaniuk arra, hogy reflektáljanak, átgondolják, kontemplálják és megvitassák a gondolataikat másokkal, hogy képesek legyenek beleérezni a meghozandó döntéseikbe. A környezet különösen fontos a Reflektorok számára mind fizikai mind szociális értelemben véve. Az, hogy kikkel veszik körül magukat a Reflektorok nagyban meghatározzák majd az életminőségüket. Mindenképpen érdemes gyakorolniuk azt, hogy meghúzzák a határaikat azokkal szemben, akik megpróbálják nyomás alá helyezni őket, és idő előtti döntéseket kicsikarni belőlük.


Szeretnél többet megtudni a te saját Stratégiád működéséről?

Foglalj időpontot egyéni konzultációra!