Your Cart
torok csakra energiaközpont human design magyarul

Energiaközpontok - Torok csakra

A Human Design képletedben és a TestTérképeden található energiaközpontok, másnéven csakrák az életed különböző témáihoz kapcsolódnak. Az egyes definiált, azaz energetikailag meghatározott központokban állandó energiaforrással rendelkezel és ezt sugározod kifelé a világ felé. Amelyik energiaközpontod azonban nincs definiálva, vagy éppen teljesen nyitva van, ott te leszel az, aki befogadja és fel is erősíti a környezetedből, a többi embertől és a bolygók tranzitjaiból érkező energiákat. A nyitott energiaközpontjaidban így nincsen állandóan hozzáférhető energia. A működésük nagyban függ a környezeti behatásoktól.
A Human Design rendszerben 9 energiaközpontot különböztetünk meg. A korábbi 7 csakrás energiarendszer helyett tehát a Human Design már egy kilencközpontú emberi lényről beszél, amelyet a próféciák az 1781-es mutációhoz kötnek. A következő bejegyzésekben végigmegyünk mind a 9 energiaközpont energetikai sajátosságain. Az előzőekben megbeszéltük a Fej központot és az Ajna központot. Folyatssuk tovább a sort a Torok központtal!Torok központ


A Torok központ a kommunikációval és a manifesztálással, azaz a teremtéssel kapcsolatos energia központunk. A Torok központ a verbális kommunikációról szól és ez az egyetlen manifesztációs energiaközpont a testünkben.


A Torok csakra az a hely a TestTérképen, amely felé a testben lévő összes energia áramlik, hogy végre kifejeződésre juthasson. Ezt a Human Design a városközpont analógiával magyarázza, ahol az összes út a város központjába folyik be és ott a központban történik meg az információcsere. Ennek mintájára a test mind a 9 energiaközpontjából a Torok központ felé áramlik az energia az energiacsatornákon keresztül. Felülről a Fej és az Ajna központból tehát lefelé a Torok irányába, és a Torok központ alatt elhelyezkedő 6 csakrából pedig felfelé történik az áramlás.


Ezen az energiaközponton keresztül történik a manifesztálás, a metamorfózis és a teremtés. Mivel összesen 11 energiakapu található a Torokban, és mivel a Torok 6 különböző energiaközponttal is képes közvetlenül energiacsatornán keresztül kapcsolódni, ezért egy nagyon komplex és összetett csakráról van szó.


Az energetikailag definiált Torok központtal rendelkező ember TestTérképén a Torok központott színessel jelölve láthatjuk. Náluk gyakori, hogy általában egy fix és rögzített módon, következetesen fejezik ki önmagukat, mivel állandó hozzáférésük van a Torok központ energiáihoz. A Torok központban hallható hangok nagy mértékben függenek attól, hogy mely energiaközpont milyen energiacsatornán vagy csatornákon keresztül kapcsolódik a Torokhoz.


A nyitott vagy definiálatlan Torok központtal rendelkező emberek esetében a Torok központ fehér színnel jelenik meg a TestTérképen. Ők a nyitottságukból adódóan nem rendelkezik konstans Torok hanggal, hanem a környezetükben lévők Torok energiáit fogadják be és erősítik fel. Ezért amikor más emberek auraterében tartózkodnak, szinte állandó nyomás alatt vannak, arra hogy beszéljenek.


Amennyiben nem tudatosak a nyitottságukkal, és az elme behűz a Hamis Én világába, akkor ez a nyomás az esetükben idegeskedést és akár szorongást is okozhat és gyakran egyfajta beszédkényszerben manifesztálódhat.


Amikor egy nyitott vagy definiálatlan Torok központ nincs egyensúlyban, akkor jellemző tendencia lehet, hogy megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Vagy állandóan beszélgetést kezdeményez, vagy kérdés nélkül és megállás nélkül beszél, és előfordulhat, hogy elkezd nagyot mondani, esetleg akár füllenteni. A lényeg, hogy valahogyan felhívja magára mások figyelmét és kitűnjön a mondanivalójával vagy a viselkedésével. Ezt valójában azért teszik, hogy így enyhítsék azt a nyomást, amelyet a nyitott központjuk miatt éreznek.


A nyitott és definiálatlan Torok szuperképessége, hogy sokféle különböző hangon képes beszélni, egészen addig, amíg nem próbálja meg erőltetni a kommunikációt. A nyelvtanulásra és a hangutánzásra is különleges adottsága van, amely szuperképességek akkor hívhatóak elő, ha tudatosak vagyunk a nyitottságunkkal és nem engedjük, hogy a nyomás hatására az elménk behúzzon bennünket a Hamis Én világába.


Az pedig, hogy milyen hangon szólal majd meg egy nyitott vagy definiálatlan Torok központtal rendelkező ember, nagyban függ attól, hogy kik veszik körül, kik vannak az auraterében és ezáltal milyen külső energetikai kondicionálásban részesül majd. A definiálatlan Torok központ lógó energiakapui is nagyban befolyásolják majd azt, hogy milyen hangon és hogyan kommunikál az illető.


A tanulság a nyitott Torok számára abban rejlik, hogy belássuk, hogy nincs szükség mindig arra, hogy beszéljünk. Néha bizony a csend is teljesen helyénvaló. Fontos megtanulni, hogy nincs semmi, de semmi, amit mondanunk vagy tennünk kellene, azért, hogy felhívjuk magunkra mások figyelmét. A megfelelő kérdések, a megfelelő időben, a megfelelő emberektől maguktól fognak érkezni hozzánk.


A kulcs a nyitott és a definiálatlan Torok központtal rendelkezők számára az, hogy felismerjék és elfogadják a Torok csakrájukban érzékelt nyomást és megtanulják megfigyelni, hogyan is próbálja meg behúzni őket az elme a Hamis Én világába a nyitottságukon keresztül.


Ha neked is nyitott vagy definiálatlan a Torok központod, akkor próbálj meg tudatosan jelen lenni és a tanú éberségével megfigyelni a Torok központod működését és az itt érzékelhető nyomást. Figyeld meg a gondolataidat, amelyek az elmédben ilyenkor megjelennek. Így képes leszel majd minimalizálni a környezetedből érkező külső kondicionálás és a Torok központodban érzékelt nyomás hatását.


Próbáld meg magadnak minél gyakrabban feltenni a következő ellenőrző kérdéseket és figyeld meg a válaszaidat:  "Megpróbálok minden áron kitűnni a tömegből? Hogyan próbálom meg felhívni magamra mások figyelmét? Előfordul, hogy megállás nélkül beszélek? Gyakori, hogy beszélgetést kezdeményezek, mert nem bírom elviselni a csendet?"


Neked is nyitott vagy definiálatlan az Torok központod?

Gyere és oszd meg velünk a Facebook csoportban! 


Ha szeretnél egyéni elemzést rendelni, foglalj egy időpontot itt!