Your Cart
ajna központ harmadik szem csakra energia humand design magyarul

Energiaközpontok - Ajna, a harmadik szem csakra

A Human Design képletedben és a TestTérképeden található energiaközpontok, másnéven csakrák az életed különböző témáihoz kapcsolódnak. Az egyes definiált, azaz energetikailag meghatározott központokban állandó energiaforrással rendelkezel és ezt sugározod kifelé a világ felé. Amelyik energiaközpontod azonban nincs definiálva, vagy éppen teljesen nyitva van, ott te leszel az, aki befogadja és fel is erősíti a környezetedből, a többi embertől és a bolygók tranzitjaiból érkező energiákat. A nyitott energiaközpontjaidban így nincsen állandóan hozzáférhető energia. A működésük nagyban függ a környezeti behatásoktól.
A Human Design rendszerben 9 energiaközpontot különböztetünk meg. A korábbi 7 csakrás energiarendszer helyett tehát a Human Design már egy kilencközpontú emberi lényről beszél, amelyet a próféciák az 1781-es mutációhoz kötnek. A következő bejegyzésekben végigmegyünk mind a 9 energiaközpont energetikai sajátosságain. Az előzőekben megbeszéltük a Fej központot. Folyatssuk tovább a sort az Ajna, azaz a harmadik szem központtal!Ajna központ


Az Ajna központ a harmadik szem csakra. Az Ajna központ energiáihoz tartozik maga a gondolkodás, koncepcióalkotás és mindenféle értelemkeresés, tervezés, az elképzelt tennivalók egy-egy cél eléréséhez, de maguk a megoldások és a kérdésekre adott válaszok is. 


Az Ajna központod energetikai definiáltsága és az itt található kapu definíciók azt mutatják meg, ahogyan gondolkodsz. Egy definiált Ajna központtal rendelkező embernek stabil hozzáférése van a harmadik szem központ energiáihoz. Fixen rögzített és ezáltal igencsak megbízható módja van, arra, ahogyan feldolgozza az információkat. A saját véleményével kapcsolatban általában magabiztosnak tűnik és így is érzi magát. Következetes fogalomalkotási módszerrel rendelkezik, és az információkat általában ugyanazokon a sémákon és mintákon keresztül látja. Megbízható és stabil gondolkodás jellemző rá.


Ezzel szemben a nyitott vagy definiálatlan Ajna központtal rendelkező ember állandóan nyomás alatt van, hogy megpróbáljon ragaszkodni egyetlen fix mentális konstrukcióhoz, stabil véleményhez vagy állásponthoz.


A nyitott vagy definiálatlan Ajna központtal rendelkező embernél a Fej központ is automatikusan nyitott vagy definiálatlan lesz a TestTérképen ezért az ő elméjük nagyon nyitott és rugalmas. Nyitottak, tehát nincsen rögzített gondolkodásmódjuk. Ezek az emberek gyakran szoronganak amiatt, hogy ők miért nem olyan következetesek, mint mások, és sokszor túlkompenzálnak azzal, hogy megpróbálják elhitetni mindenkivel, hogy ők márpedig biztosak magukban. Ilyenkor előfordulhat, hogy elkezdik fitogtatni a mentális és kognitív képességeiket, magyarul megpróbálják mindenkinek megmutatni, hogy mennyire okosak és intelligensek.


A tanulság a nyitott Ajna számára abban rejlik, hogy belássuk, hogy nincs szükségünk arra, hogy bármiről is fix mentális konstrukciónk, fix véleményünk legyen és nem kell bebizonyítsuk másoknak azt, hogy intelligensek vagyunk.


A kulcs a nyitott és a definiálatlan Ajna központtal rendelkezők számára az, hogy felismerjék a nyitott vagy definiálatlan Fej központjukból érkező mentális nyomást és a nyitott vagy definiálaltan Ajna központjukkal megtanulják megfigyelni, hogyan is húzza be őket az elme és kezdi el pörgetni teljesen felesleges gondolatmeneteket, kérdéseket, kételyeket, amelyek valójában nem is hozzájuk tartoznak. Hogyan próbál meg magabiztosnak tűnni az elme? Hogyan próbálja meg elhitetni minden áron azt, hogy bizonyosság


Próbálj meg hát tudatosan jelen lenni és a tanú éberségével megfigyelni a nyitott vagy definiálatlan Ajna központod működését. Így képes leszel majd minimalizálni a környezetedből érkező külső kondicionálást és csökkenteni a mentális nyomás hatását.


Ha neked is nyitott vagy definiálatlan az Ajna és a Fej központod, akkor próbáld meg magadnak minél gyakrabban feltenni a következő kérdést és figyeld meg a válaszodat:  "Próbálom meggyőzni a többieket és egyben önmagamat is arról, hogy biztos vagyok a dolgaimban és, hogy biztos vagyok önmagamban?"


Neked is nyitott vagy definiálatlan az Ajna központod?

Gyere és oszd meg velünk a Facebook csoportban! 


Ha szeretnél egyéni elemzést rendelni, foglalj egy időpontot itt!