Your Cart

Döntéshozatal a Human Design szerint

- A belső hangod suttogása, a tested bölcsessége a Human Design tanításai alapján -


A Human Design lenyűgöző önismereti rendszer, amely rávilágít arra, hogy az elme nem feltétlenül a legjobb tanácsadónk a döntéshozatalban. A belső Autoritásunk, a testünk bölcsessége az, ami utat mutat a boldogság és a beteljesülés felé. 


Képzeld el a testedben rejlő belső Autoritást egy benned élő bölcs tanácsadóként. Mindig ott van melletted, és tudja, mi a legjobb neked. Ha megtanulsz figyelni rá, akkor bölcsebb döntéseket hozhatsz az életedben.


De hogyan tudjuk lecsendesíteni a zajos elmét, hogy megtanuljuk végre meghallani a testünk suttogását? Egyáltalán hogyan jelez a testünk? Hogyan szól, hogyan mutat utat az a bizonyos belső Autoritás?Hétféle belső Autoritás:

A Human Design rendszer hétféle belső Autoritást különböztet meg, attól függően, hogy mely energiaközpontok vannak definiálva a TestTérképünkön. Ezek a következők:

Érzelmi, Szakrális, Lép, Ego, Ön-projektált, Környezet és Lunáris Autoritás.

Azt, hogy ezek közül kinek melyik Autoritás fog segíteni a döntéshozatalban, az autoritási hierarchia alapján kalkuláljuk.


Az elme csapdája:

Az elme hajlamos az aggódásra, a félelemre és a kételyekre. Folyamatosan elemzi a múltat és aggódik a jövő miatt, elfeledkezve a jelen pillanatról. Ez a zajos belső párbeszéd elhomályosíthatja a belső hangunkat, megakadályozva, hogy meghozzuk a számunkra legjobb döntéseket.


Mire való az elme?

A Human Design azt tanítja nekünk, hogy az elme semmi esetben sem lesz belső Autoritás, azaz a saját magunk számára meghozandó döntéseket nem alapozhatjuk az elménkre. De akkor mire való az elme? A Human Design szerint az elme, mint külső Autoritás képes helyesen működni, azaz másoknak információt átadva, tanácsot adva, kérdéseket feltéve, külső autoritást tartva léphetünk interakcióba másokkal, de a saját életünk döntéseit csak is a testünk belső Autoritása alapján leszünk képesek helyesen meghozni. 


Az elme tehát csodálatos eszköz, ha arra használjuk, amire való. Az elménk az információfeldolgozás, kreatív alkotás, tanulás és a hatékony kommunikáció eszköze, amely segít nekünk kifejezni a gondolatainkat és segít nekünk megérteni a körülöttünk lévő világot. Azonban az elme ugyanakkor hajlamos lehet a túlagyalni a dolgokat, egyidejűleg képes szorongani a jövő, a jelen és a múlt miatt is, és gyakran bizony hajlamos az illúziók világába is berántani be bennünket. 


Ezért fontos elcsendesítenünk az elmét és visszatérni a testünkhöz, visszaadni az életünk járművének kormányát a testünknek és belehelyezkedni a jelenlegi fizikai formánkba, azaz a fizikai testünkbe.


A test bölcsessége:

A testünk nem felejt. Emlékszik az összes tapasztalatra, az örömre és a fájdalomra, a sikerre és a kudarcra. A test tudatalatti szinten bölcs. Ez a mély tudás az, ami utat mutat a belső Autoritásunk felé. Ha megtanulunk figyelni a testünk jelzéseire, intuíciónkra és ösztöneinkre, akkor bölcsebb döntéseket hozhatunk, és az univerzummal összhangban élhetjük az életünket.


Hogyan csendesítsük le az elmét?

Számos technika létezik az elme lecsendesítésére és a testünk bölcsességének meghallására. A meditáció, a mindfulness, a jóga és a légzőgyakorlatok mind hatékony eszközök lehetnek a belső csend eléréséhez.


Az életed térképe:

A belső autoritásod tehát olyan, mint egy belső GPS. Megmutatja neked a helyes utat, ha hajlandó vagy követni. A Human Design rendszer egyedülálló betekintést nyújt a belső Autoritásunkba és a döntéshozatal újfajta módját tanítja meg nekünk. A Human Design képleted elemzése segíthet megérteni, hogyan működik a tested és hogyan hozhatsz helyes, a tested energiáival összhangban álló döntéseket.


A saját életünk döntéseit tehát csakis a testünk belső Autoritása alapján leszünk képesek helyesen meghozni. Az elme analitikus képessége természetesen segíthet a döntéshozatalban, de nem szabad, hogy az egyetlen iránytűnk legyen.


A Human Design egy hatékony önismereti eszköz, amely segíthet nekünk jobban megérteni önmagunkat és a körülöttünk lévő világot. Az elme helyes használatával pedig bölcsebb döntéseket hozhatunk, és teljesebb életet élhetünk. Ha megtanulunk figyelni a testünk bölcsességére, akkor boldogabb, beteljesültebb, sikeresebb és békésebb életet élhetünk, összhangban a valódi önmagunkkal.


Légy nyitott a belső hangodra, és bízz a testedben lakó bölcsességében, a saját belső Autoritásodban.


Használd az ingyenes Human Design Kalkulátort és nézd meg a saját belső Autoritásodat.