Your Cart
fej csakra energiaközpont human design magyarul

Energiaközpontok - Fej központ

A Human Design képletedben és a TestTérképeden található energiaközpontok, életed különböző témáihoz kapcsolódnak. Az egyes definiált, azaz energetikailag meghatározott központokban állandó energiaforrással rendelkezel és ezt sugározod kifelé a világ felé. Amelyik energiaközpontod azonban nincs definiálva, vagy éppen teljesen nyitva van, ott te leszel az, aki befogadja és fel is erősíti a környezetedből, a többi embertől és a bolygók tranzitjaiból érkező energiákat. A nyitott energiaközpontjaidban így nincsen állandóan hozzáférhető energia. A működésük nagyban függ a környezeti behatásoktól.
A Human Design rendszerben 9 energiaközpontot különböztetünk meg. A korábbi 7 csakrás energiarendszer helyett tehát a Human Design már egy kilencközpontú emberi lényről beszél, amelyet a próféciák az 1781-es mutációhoz kötnek. A következő bejegyzésekben végigmegyünk mind a 9 energiaközpont energetikai sajátosságain. Kezdjük a Fej központtal!Fej központ


A Fej központhoz tartoznak az inspirációk, a gondolatok és a kérdések. A Fej központban érezzük a gondolkodásra való késztetést, amelyet egyfajta mentális nyomásként tapasztalhatunk meg. A Fej központot és a Gyökér központot is nyomás központoknak nevezzük a Human Design rendszerben. Ez a nyomás, amelyet a Fej központban érzékelünk jó esetben úgy működik, mint az üzemanyag, amelyet az autóba töltünk. A Fej központban átélt mentális nyomás lesz az, amely kérdések feltevésére és a kétségeink átgondolására sarkall majd bennünket.


Az energetikailag definiált Fej központtal rendelkezőknek megvan az a képességük, hogy nagyon inspirálóan hassanak másokra. Amikor épp nem a saját életükben felmerülő kérdéseket próbálják megoldani és kitalálni, hogy merre tovább, akkor a látásmódjuk új perspektívákat és információt képes hozni a világba. Ezzel szemben a definiálatlan és a nyitott Fej központ viszont mindenki más gondolatait befogadja és fel is erősíti, hihetetlen nyomást gyakorolva így a felső csakrára.


A nyitott Fej központod az, ami képes arra késztetni téged, hogy kitalálj dolgokat, megválaszolj kérdéseket és olyan dolgokért tegyél, amelyeknek igazából semmi köze sincs hozzád. Lehet, hogy te is észrevetted már, hogy gyakran foglalkoztatnak olyan kérdések, amelyek valójában nem is fontosak a számodra, az is előfordulhat, hogy a fejedben keringő kérdések igazából nem is a te kérdéseid, másokhoz tartoznak, más emberek kérdései. Előfordulhat, hogy te magadtól igazából fel sem tennéd ezeket a kérdéseket, ám most valamiért mégis betolakodtak a gondolataidba.


A kulcs a nyitott és a definiálatlan Fej központtal rendelkezők számára az, hogy felismerd a mentális nyomást és megtanuld megfigyelni, hogyan is húz be téged az elme és elkezdi pörgetni a számodra teljesen felesleges gondolatmeneteket, kérdéseket, kételyeket, amelyek valójában nem is hozzád tartoznak. Próbálj meg hát tudatosan jelen lenni és a tanú éberségével megfigyelni a nyitott vagy definiálatlan Fej központod működését. Így képes leszel majd minimalizálni a környezetedből érkező külső kondicionálást és csökkenteni a mentális nyomás hatását.


Ha neked is nyitott vagy definiálatlan a Fej központod, akkor próbáld meg magadnak minél gyakrabban feltenni a következő kérdést és figyeld meg a válaszodat:  "Megint más emberek kérdéseire próbálok meg válaszolt találni?".


Neked is nyitott vagy definiálatlan a Fej központod?

Gyere és oszd meg velünk a Facebook csoportban! 


Ha szeretnél egyéni elemzést rendelni, foglalj egy időpontot itt!